Начало > Десерти > Мъфини "Червено кадифе"

Мъфини "Червено кадифе"

Мъфини
50
x15
1
50
минути
x15
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С.

  2. Брашното, какаото, содата и солта се смесват в средно голяма купа и се разбъркват. Оставят се настрана.

  3. Маслото (като се отделят 2 лъжици за глазурата) се разбива със захарта в купа с помощта на миксер. Яйцата се разбиват едно по едно. Смесват се със сметаната, като и от нея се отделят 2 лъжици за глазурата на мъфините „Червено кадифе“.

  4. Добавят се млякото, сладкарската боя и ванилията. Разбърква се добре и се добавя към брашнената смес.

  5. Сместа се разпределя с лъжица във форми за мъфини. Може да се намазнят и набрашнят, за да не залепнат, но може да се използват и силиконови. Формите се напълват до 2/3 от височината.

  6. Пекат се за 20 минути в загрятата фурна или до суха клечка. След като са готови, се изваждат на решетка да се охладят. Изваждат се от формите и се изстудяват напълно.

  7. Глазурата с крема сирене се приготвя, като мекото крема сирене се разбие с останалите масло, сметана и екстракта ванилия с миксера, докато се получи крем. След това се добавя пудрата захар и леко се разбърква, за да се поеме и тя.

  8. След това с помощта на пош или шприц мъфините „Червено кадифе“ се украсяват с крема.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?