Мъфини "Червено кадифе"
минути
порции
сложност
Съставки
- 2.50 ч.ч. брашно тип 500
- 1/2 ч.ч. какао
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. сол
- 0.75 ч.ч. краве масло
- 2 ч.ч. захар
- 4 бр. яйца
- 1 ч.ч. сметана течна
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 бр. сладкарска боя червена
- 2 к.л. есенция ванилия
- 240 г сирене крема
- 440 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С.
-
Брашното, какаото, содата и солта се смесват в средно голяма купа и се разбъркват. Оставят се настрана.
-
Маслото (като се отделят 2 лъжици за глазурата) се разбива със захарта в купа с помощта на миксер. Яйцата се разбиват едно по едно. Смесват се със сметаната, като и от нея се отделят 2 лъжици за глазурата на мъфините „Червено кадифе“.
-
Добавят се млякото, сладкарската боя и ванилията. Разбърква се добре и се добавя към брашнената смес.
-
Сместа се разпределя с лъжица във форми за мъфини. Може да се намазнят и набрашнят, за да не залепнат, но може да се използват и силиконови. Формите се напълват до 2/3 от височината.
-
Пекат се за 20 минути в загрятата фурна или до суха клечка. След като са готови, се изваждат на решетка да се охладят. Изваждат се от формите и се изстудяват напълно.
-
Глазурата с крема сирене се приготвя, като мекото крема сирене се разбие с останалите масло, сметана и екстракта ванилия с миксера, докато се получи крем. След това се добавя пудрата захар и леко се разбърква, за да се поеме и тя.
-
След това с помощта на пош или шприц мъфините „Червено кадифе“ се украсяват с крема.